Veien til golf

Golftrener .... - Klikk for stort bilde Veien til golf er inngangsporten til golfverdenen.

Dette er et pliktig kurs for alle som ønsker å spille golf. Kurset går over minimum 12 timer og skal i det vesentlige bestå av praktisk trening på banen. I kurset inngår også en gjennomgang av de mest sentrale regler knyttet til golf. Norge var blant de første land i verden som innførte dette som en nyhet innen opplæringen, første år i 2010.

Bård Hansen er en av våre gode og faste lærere og har ansvar for Veien til Golf i Namsos Golfklubb

Publisert av Håkon Romuld. Sist endret 04.05.2021

Golfkurs - Klikk for stort bilde Eksamen er avlyst!

Tidligere måtte man gjennom 12 timer teori, og teoretisk eksamen med 30 spørsmål for å få lov å trene til grønt kort. Dette er det gudksjelov slutt på, og nå er veien til golf mye enklere og morsommere gjennom et praktisk kurstilbud

Alle nybegynnere skal gjennom et slik kurs, og tilnærmet all opplæring skjer ute på banen. Kurset er veldig praktisk rettet, der sentrale bestemmelser og regler innen golfen blir satt i sammenheng etterhvert som kursdeltagerne beveger seg rundt på banen og får lov å prøve selv.

Utdannelsen gjelder spesielt det grunnleggende som:

- Etikette - At spillerne viser hensyn til hverandre og til idrettsanlegget golfbanen. Nøkkelord er hensyn, sikkerhet, effektivt spill og banepleie.

- Golfregler - Spilleren er sin egen dommer og derfor er regelkunnskap så viktig.

- Handicapsystem - Dette gjelder i prinsippet over hele verden, og er et system som gjør at spillere på forskjellig nivå kan konkurrere mot hverandre.

Ved gjennomført kurs, betalt kursavgift og medlemskap blir man registrert inn i klubben som medlem med spillerett med handicap (HCP) 54. Klubben vil da sette i bestilling et golfkort som gir deg andre rettigheter.

Kortet bekrefter gyldig medlemskap i klubb tilsluttet Norges Golfforbund (NGF) og skal alltid medbringes ved spill. Gjennomført kurs gir rett til spill på hjemmeklubbens bane ifølge klubbens bestemmelser, men gir ikke automatisk rett til spill på annen bane. 

Etterhvert som dine ferdigheter stiger spiller du på deg et bedre og bedre handicap og kan spille som gjestespiller på andre baner.

Golf er en herlig sport som gir deg alt du kan ønske av spenning, utfordringer, frisk luft, mosjon, naturopplevelser og sosial omgang. Golf er både konkurranse- og mosjonsidrett. 

Avholdelse av Veien til Golf
Namsos golfklubb avholder to kurs i året, ett før sommeren og ett på høsten. Dersom det er flere enn 5 som melder seg kan man også avholde egne kurs for grupper og bedrifter. 

Ta kontakt med Åge Tinko eller en av de andre i styret for nærmere informasjon